Чуйте дебютния сингъл на Иво Златанов - "Нахапано"!

Pinterest LinkedIn +

Как разходката в безкрайното поле от слънчогледи се превръща в интергалактическо пътуване разказва видеото към "Нахапано" – дебютен сингъл на Иво Златанов. Клипът е режисиран от Димитър (Митко) Стафидов. Двамата влизат в творчески тандем, за да превърнат хаоса на значимите думи на поетесата Белла Ангелова в кадри с особено послание.

"Текстът е много образен, почти сюрреалистичен – така дойде и идеята за картини, които на пръв поглед са произволни, но са свързани с преживяванията ни от този период.  По това време рисувах един стенопис на астронавт в подлеза на бул. "България" и бул. "Гешов" – явно космическата тематика ми е повлияла, защото малко след това превърнахме в изгубен сред слънчогледите астронавт Яни, който е един от синовете на Иво Златанов", разказва младият режисьор.

Корабът, моряшките принтове, компасите и капитанската шапка загатват за професията на Иво, който е истински капитан на научноизследователския кораб за сеизмични проучвания в цял свят "Океанската перла". В момента Иво е музикален изпълнител, вдъхновен от творчеството на Ленард Коен, "Nirvana", "Mumford & Sons". В ролята на капитана влиза другият син на изпълнителя – Ники.

Иво Златанов е известен с псевдонима Мъртвият капитан и е част от лейбъла "Homeovox" на Георги Георгиев от група "Остава", където намира Мартин Стоянов – автор на аранжимента. Митко Стафидов, който има опит и като графити артист, набира все повече популярност като режисьор и вече е работил с Милена Славова, Етиен Леви и Мирян Костадинов. Във видеото на "Нахапано" той за кратко се появява в кадър в образа на каубой. Оператор на видеото е Виктор Кирилов. 


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.