"Черната пантера" идва в кината на 16 февруари

Pinterest LinkedIn +

"Черната пантера" идва в кината този петък. Това е 18-тият филм от вселената на "Марвел", базиран на едноименния комиксов герой.

Сюжетът проследява историята на Т‘Чала, който след смъртта на баща си − краля на измислената страна Уаканда − се завръща в изолираната, но технологично напреднала, източноафриканска държава, за да наследи трона и да заеме полагащото му се място като крал.

Когато стар и могъщ противник се появява отново, Т’Чала е въвлечен в конфликт, качествата му на крал са поставени на изпитание, а съдбата на Уаканда и на целия свят са изложени на риск. Изправен пред предателства и опасности, младият крал трябва да призове своите съюзници и да освободи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да гарантира сигурността на своя народ.

В главните роли ще видим Чадуик Боузман, Майкъл Б. Джордан, Лупита Нионго, Данаи Гурира, Мартин Фрийман, Даниел Калуя, Летисия Райт, Уинстън Дюк, Анджела Басет, Форест Уитакър и Анди Съркис.

Режисьор на филма е Райън Куглър ("Крийд: Сърце на шампион", "Fruitvale Station"), който е и автор на сценария наравно с Джо Робърт Кол ("Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история").


Сподели.