"Черната пантера" се превърна в най-касовия филм за нов герой на Марвел

Pinterest LinkedIn +

"Черната пантера" направи своя дебют в кината в България през изминалия уикенд и без проблем постави няколко рекорда както у нас, така и в световния боксофис.

Историята за принц Т‘Чала, който се завърна в родната Уаканда, за да стане крал и съответно супергерой, се превърна в най-касовия първи солов филм за герой от кинематографската вселена на Марвел.

След като над 26 000 зрители са гледали филма през изминалите 3 дни в България, филмът на "Дисни" се нареди на челно място за 3D премиера през 2018 г. Боксофисът от 307 000 лв. отреди на атрактивното супергеройско приключение второ място за най-добър премиерен уикенд за годината.

По света "Черната пантера" също се превърна в истински хит. С боксофис от $192 милиона в САЩ филмът зае почетното пето място в класацията на най-гледани премиери на всички времена. През изминалия уикенд новото попълнение в кинематографската вселена на Марвел направи своя дебют в 48 държави, които изключват някои от най-големите пазари по света – Китай, Русия и Япония, където тепърва предстои премиерата. Въпреки че премиерата на филма не се е състояла навсякъде, той вече заема завидното 15-о място на всички времена с боксофис от $361 милиона.

Извън боксофиса лентата постави и още един рекорд – превърна се в най-високо оценения филм за супергерои за всички времена в емблематичния сайт Rotten Tomatoes.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.