CD Projekt RED пускат modkit за Witcher 2

Pinterest LinkedIn +

Полската компания за производство и издаване на игри CD Projekt RED работи по пакет с инструменти за създаване на ново съдържание за Witcher 2 – екшън ролевата игра издадена през май 2011 г,, с която спечели както критиката, така и феновете.

Наречен REDkit, той ще бъде представен по време на Gamescom 2012, който ще се проведе в Кьолн идната седмица. Според информацията, публикувана в официалния сайт на The Witcher, пакетът ще позволи на играчите да "създават свое собствено съдържание за PC версията на Assassins of Kings, в това число нови, нелинейни в сюжетно отношение приключения, великолепно изглеждащи локации и много други неща".

На този етап REDkit няма фиксирана дата на издаване, но такава може би ще бъде обявена по време на презентацията на CD Projekt RED на Gamescom.

През пролетта на тази година студиото даде да се разбере, че започва работа по нова игра, базирана на оригинална идея (Witcher сериите адаптират литературни произведения), обявявайки работни места за проекта. Единственото, което се знае с категоричност за него до момента, е че отново ще бъде в RPG жанра.

Сподели.