"Цар Лъв" на трона на рекордите у нас с боксофис от над 575 хил. лв.

Pinterest LinkedIn +

Премиерният уикенд на новия филм "Цар Лъв" го изпрати на върха на класациите и у нас, и в световен мащаб. Като една от най-впечатляващите продукции тази година, той предизвика бурни емоции, събуди сантименталните чувства на хората, израснали с него, и провокира интерес у по-малките, които тепърва се запознават с историята.

И в духа на величествения сюжет, трогателния разказ и добрата музика, "Цар Лъв" зае мястото си сред филмовите рекордьори в България за най-добър премиерен уикенд за месец юли под бранда на "Дисни" и трето място за най-добър премиерен уикенд за месец юли изобщо у нас с повече от 52 000 зрители и боксофис от над 575 хил. лева за премиерния уикенд и предпремиерата си. В световен мащаб боксофисът на новата версия на неостаряващата класика до момента е стигнал главозамайващите 531 млн. долара общи приходи.

Филмът, който съвсем спокойно може да се нарече произведение на изкуството заради революционните технологии, вложени и в най-пренебрежимо малкия косъм от мустаците на Пумба, блести ярко на световния филмов небосклон. В субтитрираната версия зрителите могат да чуят гласовете на суперзвездата Бионсе като Нала, на Доналд Глоувър в ролята на Симба, на Джеймс Ърл Джоунс, който отново подари гласа си на Муфаса, и на куп други знаменитости.

Дублираната версия на филма пък събра на едно място актьори като Георги Тодоров, Здравко Димитров, Петя Миладинова, Кристина Кокорска и др. А малките Симба и Нала са озвучени от талантливите Максим Ялнъзов и Калина Асенова.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.