Бионсе пее в саундтрака на новия игрален филм "Цар Лъв"

Pinterest LinkedIn +

Новият игрален филм "Цар Лъв", както и оригиналната анимационна версия от 1994 г., включва незабравима музика, създадена от носителя на "Оскар" и "Грами" – световната суперзвезда Елтън Джон, и от текстописеца, удостоен със същите престижни награди — Тим Райс. Райс е написал прекрасната нова песен "Never Too Late", която се изпълнява от Елтън Джон и африкански хор и ще звучи по време на финалните надписи на филма и в саундтрака към него. 

"Докато слушаш тази музика, тя те докосва дълбоко. Дори да не си гледал филма, тя въздейства на духовно ниво. Но ако си гледал филма и ако си израснал с тази музика – сега изведнъж можеш да си представиш продължението на историята, както и да се върнеш към спомени и чувства, които си изпитал при предишното си преживяване, наречено "Цар Лъв", споделя режисьорът Джон Фавро.

Мичъл Лейб, музикален продуцент на филмова музика в "The Walt Disney Studios", разказва: "Невероятните музикални таланти, които се обединиха за този проект, са несравними. Дълбоката любов и силната интуиция за музикални колаборации на Джон Фавро, вдъхновени от Ханс Цимър, Лебо М, Фаръл Уилямс, Елтън Джон, Тим Райс, Бионсе, Доналд Глоувър и целия екип, олицетворение на щедрост, дух и ангажираност, ни отвеждат на вълнуващо пътешествие от песен, продукция и изпълнение".

Саундтракът "The Lion King" включва нови записи на оригинални песни, написани от Елтън Джон и Тим Райс, инструментална музика от носителя на "Оскар" и "Грами" – композитора Ханс Цимър, както и африкански вокални и хорови аранжименти на южноафриканския продуцент и композитор, носител на "Грами" - Лебо М ("Rhythm of the Pride Lands"). Номинираният за "Оскар" и носител на "Грами", автор на песни и продуцент Фаръл Уилямс ("Hidden Figures", "Happy") е музикален продуцент на 5 песни в саундтрака.

Ключов момент в новия филм "Цар Лъв" и саундтрака към него е емблематичната песен "Can You Feel the Love Tonight" в изпълнение на поп иконата Бионсе и Доналд Глоувър.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.