Camera360 - най-доброто фотоприложение за Android?

Pinterest LinkedIn +

Днес камера приложения, както се казва, под път и над път. Особено пък за Android. Пуснете в Google Play търсене за camera apps и ще ви изскочат стотици различни попадения.

Въпреки това бихме искали да спрем вниманието ви на едно конкретно. То се нарича Camera360 и една от най-ярките му отличителни черти е неговата способност да заснема така наречените HDR изображения или, казано на фотографски език, фотографии с висок динамичен диапазон.

Те са особено полезни, когато става дума за снимане на висококонтрастни сцени, каквито са повечето естествени пейзажи например. В класическия пример, да речем, по-тъмният планински масив и яркото небе, покрито с пухкави облаци над него, ще затруднят сериозно всяка съвременна цифрова камера - била тя вградена в смартфон или като отделно устройство.

Резултатът обикновено е или преосветено небе и добре експонирани планини, или обратното - наситено яркосиньо небе и тъмни, почти черни планини под него без никакъв детайл.

Причината е чисто технологичното ограничение на цифровите сензори и единственият начин да го заобиколите е да заснемете поредица от кадри, на които различните елементи на кадъра са правилно експонирани, а след това да ги сглобите с помощта на специален софтуер (като Photoshop например).

Е, или да използвате споменатата Camera360, която да направи това вместо вас!

Още по-добрата новина е, че в последната си (четвърта) версия това приложение предлага и още куп екстри - някои от тях нови, други - подобрени версии на вече присъстващи в него.

В нея например са включени цели шест различни режима за снимане: Ефекти, Автопортрет, Снимане на динамични сцени, Tilt-shift, Color-shift и мултиефекти. Всички те са едновременно полезни и забавни и ще ви помогнат както да снимате по-лесно с телефона си, така и да сте максимално креативни.

Освен това в новата си версия Camera360 предлага и куп козметични промени по интерфейса и цялостния си външен вид, които са доста приятни и правят работата с нея още по-лесна и интуитивна.

Приложението можете да откриете, разбира се, в Google Play - то е напълно безплатно, но изисква версия на Android от 2.2 (Froyo) нагоре.

Сподели.