Call of Duty: Modern Warfare 3 разби всички възможни рекорди, оглави британския чарт за игри

Pinterest LinkedIn +

С над 6.5 млн. продадени копия в САЩ и Великобритания в първите 24 часа след появата й на пазара, Call of Duty: Modern Warfare 3 разби всички досегашни рекорди на поредицата, на игралната и на ентъртейнмънт индустрията изобщо, ставайки най-бързо продаваната и най-доходоносната ($400 млн.) игра на всички времена.

Според предварителните данни на Gfk Chart-Track (компанията, която извършва мониторинг на продажбите на развлекателен софтуер на Острова), от 8 до 13 ноември от MW3 са изкупени "съвсем малко под 2 млн." копия, или с 1.6% по-малко от количествата, регистрирани от нейния предшественик - Black Ops, който се появи през ноември 2010 година, ставайки най-бързо продаваната игра в историята.

В същото време, приходите от продажбите на MW3 на Острова са надхвърлили тези на Black Ops с 1.5% и са в размер на 83.1 млн. британски лири, съгласно отчета на Gfk Chart-Track.

The Association for UK Interactive Entertainment обаче се намеси моментално и отрече достоверността на тези данни, което предполага, че до няколко дни MW3 може да бъде обявена за най-бързо продаваната игра на Острова на всички времена.

Така или иначе, общата сума от продажбите на Modern Warfare 3 и Black Ops в дните след появите им на британския пазар надхвърля приходите от дебютните уикенди на всичките осем филма за Хари Потър на Острова, взети заедно.

"Вярваме, че стартът на Call of Duty: Modern Warfare 3 е най-доходоносният дебют на нова продукция в развлекателната индустрия на всички времена, като при това продажбите на играта в САЩ и Обединеното кралство се оказаха достатъчни, за да постигнем това", заяви изпълнителният директор на Activision Blizzard – Боби Котик.

"Call of Duty е единственият ентъртейнмънт франчайз, който поставя рекорд по продажби в дебютния си ден на всички времена в три поредни години и към днешна дата е по-доходоносен от глобалния кино боксофис на всички филми от поредиците Star Wars и Lord of the Rings".

По данни на Gfk Chart-Track, количеството продадени копия от Xbox 360 версията на MW3 надвишава с 18% това на PS3 версията, а още по-голям е контрастът при The Elder Scrolls 5: Skyrim, където 59% от изкупените копия са за Xbox 360, само 26% - за PlayStation 3, а 15% - за PC, като в последния случай не са взети предвид дигиталните продажби на заглавието.

Въпреки че дебютира под No.2, най-новата игра от хитовата ролева поредица също записва рекорди – с продажби, надхвърлящи двукратно тези на Fallout: New Vegas в седмицата след появата й.

Skyrim стана най-бързо продаваната игра на Bethesda на всички времена и зае пето място в класацията на най-успешните дебюти на Острова през 2011 година (след Modern Warfare 3, FIFA 12, Battlefield 3 и Gears of War 3).

Благодарение на MW3 и Skyrim, британската гейм индустрия отбелязва най-доходоносната седмица в своята история, генерирайки близо 121 млн. британски лири (83.1 млн. от които са постъпили от продажбите на MW3).

Третото и последно ново заглавие, което дебютира в UK Top 40, при това в челната десетка, непосредствено пред заемащата осмо място Batman: Arkham City, е детското уеб-базирано MMO Moshi Monsters: Moshling Zoo – абсолютен хит сред подрастващите на Острова.

Изместен от върха, тази седмица прекият съперник на MW3 - Battlefield 3, е поставен на трето място, следван от FIFA 12, Just Dance 3 и Uncharted 3, а последните две места от Топ 10 са заети от Zumba Fitness и Wii Party.


Сподели.