Steam Топ 10: The Elder Scrolls V: Skyrim взе реванш от MW3

Pinterest LinkedIn +

Modern Warfare 3 разби десетки рекорди и стана най-бързо продаваната и най-доходоносна игра в историята, при това само на базата на количествата, изкупени от нея в САЩ и Великобритания, където дебютира под No.1 също с рекордни продажби, но въпреки това се намери класация, която най-новото заглавие от FPS сериите Call of Duty не успя да покори.

Tова е седмичната класация на Steam – най-голямата дигитална платформа за PC и Mac видео игри в мрежата, в която Modern Warfare 3 отново е поставена под No.2, където приключи и седмицата преди премиерата си. И тогава, и сега, с най-голям брой изкупени дигитални копия класацията се оглавява от петата играта от RPG поредица на Bethesda The Elder Scrolls – Skyrim, която в началото на тази седмица бе провъзгласена за най-бързо продаваната игра на американската компания.

Във Великобритания заглавието генерира в дебютната си седмица два пъти по-големи продажби (на твърд носител за всички платформи) от тези на Fallout: New Vegas и започна престоя си в UK Top 40 от втора позиция. Средноаритметичният рейтинг на Skyrim, която претендира за свобода на действията на играчите отвъд всичко, правено досега в жанра, и изключително реалистични графики, е 95/100, а през първите четири дни след появата на играта близо 11 000 потребители на Steam са я препоръчали на своите приятели.

За сравнение – през първите седем дни след премиерата на MW3, продукцията на Infinity Ward и Sledgehammer е препоръчана от 8000 Steam потребители.

В унисон със заглавието си, през изминалата седмица третото най-купувано заглавие през дигиталната платформа на Valve е било Saints Row: The Third. Екшънът на Volition излезе на 15 ноември, а потребителите на Steam бяха единствените, които при pre-order можеха да се сдобият с три ексклузивни предмета за Team Fortress 2 - Mark of the Saint, Apoco-Fists и Cold War Luchador, в допълнение към Professor Genki's Hyper Ordinary Pack, обещан на всеки фен на Saints Row при предварителна поръчка, независимо от търговеца.

L.A. Noire: The Complete Edition и RAGE оформят топ 5 на седмичната класация на Steam, а Football Manager 2012, Dungeon Defenders, Sonic Generations, Lord of the Rings: War in the North и Batman: Arkham City, в този ред, съставляват втората половина на челната десетка.

Сподели.