Bungie (Halo) пусна ремастерирана версия на трилогията Marathon за безплатен даунлоуд

Pinterest LinkedIn +

Трите игри от научнофантастичната FPS трилогия Marathon, считана за духовен предшественик на първите три игри от блокбъстър сериите Halo, които американската компания Bungie произведе за Microsoft в периода от седем години, в които бе собственост на корпорацията, вече са достъпни за потребителите на PC (както за Windows, така и за Linux) и Mac.

Пакетът включва Marathon 2, Marathony Infinity и "фенски римейк" на оригиналната Marathon, издадена през 1994 г., а освен него Bungie предоставя безплатно open-source версия 1.0 на технологията, захранваща Marathon 2 - Aleph One.

Всяка от игрите е преработена с графики на висока резолюция и поддържа OpenGL , онлайн кооперативен и мултиплеър режим, модерен free-look (възможността да се оглеждаш във всички посоки с помощта на мишката, въведена за първи път именно в Marathon), геймпад и плъгини, позволяващи модификации, а оригиналната игра е актуализирана със съвременен HUD и "значителни сценарни промени, в името на създаването на най-автентичното Marathon преживяване от 1994 г. насам".

По-рано тази година Даниел Блезек, един от най-дейните членове на общността на Marathon, пусна за безплатен даунлоуд оригиналната Marathon за iPad, захранвана от iOS порт на Aleph One. През 2007 г. Marathon 2 излезе в Xbox Live Arcade с много от подобренията, приложени и при настоящите компютърни портове. 

Изтегли Marathon Trilogy от тук.

Сподели.