Гор Вербински ще режисира видео игри на Microsoft

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на първите три филма от касовата холивудска поредица Pirates of the Caribbean и тазгодишния CGI анимационен блокбъстър Rango с вокалното участие на Джони Деп (Johnny Depp) – Гор Вербински (Gore Verbinski), работи по Xbox 360 ексклузивна видео игра с планирана дата на издаване в Xbox Live Arcade в края на 2012 година.

Към момента не са изнесени каквито и да било подробности за проекта, касаещи сюжета, заглавието и жанра му, но се знае, че ще бъде оптимизиран за сензорното устройство на Microsoft – Kinect.

Въпросната игра е първото заглавие, плод на дългосрочното партньорство между мултимедийната компания на 47-годишния американски филммейкър и музикант от полски произход - Blind Wink Productions, и Microsoft.

Според публикация в The Hollywood Reporter, "чрез сътрудничеството си с Blind Wink Productions (чиято първа продукция бе именно Rango), Microsoft имат за цел да осигурят кинематографично качество на предстоящите си Xbox 360 проекти".

Освен на споменатите ленти, Гор Вербински е режисьор на продукции в различни жанрове като The Mexican, The Ring, The Weather Man и др. Единственият обявен кино проект, с който се е ангажирал към момента, е отложената игрална адаптация на The Lone Ranger с Джони Деп.

Заемайки се със създаването на видео игри, Гор Вербински се присъединява към колегите си Стивън Спилбърг, Питър Джаксън и Гийермо дел Торо, които вече направиха крачката от кино към гейм индустрията.

Сподели.