Новият ВСВII FPS на Стюърт Блек и City Interactive - Enemy Front, излиза догодина

Pinterest LinkedIn +

Първата игра от създателя на PlayStation FPS класиката за Black, Стюърт Блек, след оттеглянето му от Codemasters и преминаването му в лондонския клон на полското студио City Interactive, е озаглавена Enemy Front и представлява милитъри шутър, пресъздаващ поредица от събития от фронтовете на Втората световна война между Франция и Белгия.

Заглавието ще бъде произведено в три версии – за PC, Xbox 360 и PlayStation 3, и ще се появи по някое време през 2012 г. Enemy Front е една от двете игри, разработвани от City Interactive върху CryEngine 3, чийто лиценз студиото закупи в края на 2010 г., когато обяви, че планира издаването на три или четири FPS заглавия в рамките на две години.

Втората игра, захранвана с технологията на Crytek, използвана при Crysis 2, е Sniper: Ghost Warrior 2, която вече има точна дата на издаване - 20 март 2012 г. Сред ключовите елементи от геймплея на Enemy Front е "напълно деструктивната околна среда", а в сюжетното повествование, дирижиращо действията на играчите – осуетяването на намерението на Хитлер да използва мистериозно оръжие, с което да гарантира триумфа на фашизма в световен мащаб.

Последната игра, по която Блек работи като главен дизайнер преди да напусне Codemasters, Bodycount, излезе в края на лятото и не се прие особено радушно нито от критиката, нито от феновете на FPS жанра, генерирайки средноаритметичен рейтинг от 53/100. Той обаче изостави проекта дълго преди завършването му.

Сподели.