bTV победи Лили Иванова, животът на примата излиза на лента в 10 епизода

Pinterest LinkedIn +

Въпреки негативните изказвания на Лили Иванова от 3 март 2009 г. относно филмовата поредица на bTV, посветена на живота й, документалният сериал все пак ще се появи в ефира на медията. Дебютният брой от общо 10-те едночасови епизода, ще бъде излъчен на 2 май.

На 3 март по време на пресконференция, Лили Иванова заяви, че  филмът не отговаря на необходимото професионално ниво, отправяйки критика към продуцентите Милена Будинова и Явор Попов от продуцентска къща "Супернова медия".

От bTV отвърнаха, че това не е вярно, и че напълно застават зад  продуцентите си, които през цялото време са били коректни с Лили Иванова и са се съобразявали с всичките й изисквания.

На пресконференцията певицата каза още, че документалният сериал няма да види бял свят, ако тя и фотографът Васил Къркеланов не го проследят кадър по кадър и не преценят дали отговаря напълно на условията им.

Според bTV, създаването и излъчването на поредицата е изцяло в съответствие със сключения с Лили Иванова договор, отговаря на всички професионални стандарти и критерии, и дава абсолютно обективен поглед върху живота и кариерата на примата.

За създаването на филма, екипът на "Супернова медия" работи  повече от 6 месеца, като част от съдържанието включва и кадри от концерта на Лили Иванова в зала "Олимпия".


Снимка: Avtora.com

До момента Милена Будинова и Явор Попов са отговорни за реализацията на проектите "Часът на мама" и "Такъв е животът".

В първия епизод от документалния сериал, зрителите ще видят подготовката на звездата за концерт във Варна, ще надникнат в дома й, а също така ще разберат каква е била Лили Иванова в ученическите години от нейни съученички и приятелки от медицинския техникум във Варна.

На пресконференцията на 3 март, Лили Иванова обяви още, че ще заведе дело срещу журналиста Исак Гозес за публикуването на биографична книга за живота й. Според певицата, Гозес не е поискал нейното съгласие за издаването на четивото.

Официалната биография на Лили Иванова, която е под редакцията на Мартин Карбовски, е озаглавена "Истината за Лили Иванова" и се очаква да излезе в тираж от 100 хиляди копия.

Сподели.