Лили Иванова и Мартин Карбовски представиха "Истината" за живота на примата

Pinterest LinkedIn +

Десетки популярни личности от българския културен и политически елит, уважиха дългоочакваната премиера на автобиографичната книга на Лили Иванова. Представянето на "Лили Иванова - Истината" се състоя в присъствието на самата певица, както и на редактора на четивото Мартин Карбовски.

"Някой от вас знае ли всъщност кога съм родена и на колко съм години?! Това е проблемът днес, но няма да ви кажа. Нека всеки да си избере по една година, една дата, една възраст, пък аз няма да се разсърдя", каза шегувито Лили Иванова в началото на събитието в столичния хотел Radisson.

Премиерата на книгата се превърна в концерт, като от импровизираната сцена Лили Иванова изпълни едни от най-популярните композиции в своята дългогодишна музикална кариера, както и няколко нови песни. Прозвучаха хитове като "Чуждо щастие", "Оставете ме, много ви моля", "Панаири", "Ти дойде", "Какво си ти", "Ти сън ли си" и др.


Лили Иванова бе подбрала някои от най-хубавите песни в своя репертоар. Снимка: Avtora.com

"Често казват: 'Тя до кога ще пее?! Да спре да пее, за да даде път на младите!' И аз искам да отвърна - винаги ще дам път на този, който е талантлив, и който може", каза още Лили Иванова в една от паузите между песните.

Певицата логично отдели внимание и на основната причина за самото събитие. Иванова разкри защо е избрала точно журналистът Мартин Карбовски да се заеме с редакцията на автобиографичната книга.

"Причината да избера Мартин Карбовски е неговото интервю, в което той показа своето невероятно уважение към мен. И тогава аз реших, че именно това е човекът, пред когото мога да разкажа някои неща и заедно ще ги напишем такива каквито са"


Лили Иванова и Мартин Карбовски демонстрираха топли отношения помежду си. Снимка: Avtora.com

"Може някои хора да не харесат някои мои откровения, но това е истината и аз не мога да я скрия. Разберете, че аз самата не съм чак толкова виновна за някои неща, има и други хора, които ми дължат извинение за много неща. И продължават да са толкова нахални и безочливи, че просто нямам думи. Аз не се нуждая от хвалби, а от защита. Това е, което ми липсва. Нищо друго."

От своя страна, Мартин Карбовски отвърна с думите, че "ние сме длъжници на Лили Иванова и дори в тази книга тя не си е позволила да съди никого, а единствено е изпяла своята истина".


Лили Иванова във вихъра на голямата си любов - музиката. Снимка: Avtora.com

По време на рецитала, Лили Иванова на няколко пъти бе видимо смутена от насочените срещу нея камери. Певицата дори слезе от сцената, за да отблъсне лично операторите, мотивирайки се с аргумента, че в "нормалните страни", за заснемане на видео материал се изисква предварително разрешение от страна на изпълнителя.

Сред гостите на промоцията бяха Иван Славков, Хачо Бояджиев, бившият министър на правосъдието Георги Петканов, певицата Ваня Щерева и др. Сред присъстващите беше забелязан и именитият български композитор Тончо Русев, който преди време отправи остри думи по адрес на певицата.

"Тончо, ти си единственият композитор, на който аз прощавам всичко, което си казал по моя адрес. На другите не прощавам. От днес нататък аз съм готова да пея, както винаги с удоволствие твоите песни, стига да ми разрешиш разбира се", завърши Лили Иванова в края на събитието.

Сподели.