Брус Дикинсън ще пее музика на "Deep Purple" и Джон Лорд в НДК

Pinterest LinkedIn +

Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на "Deep Purple" с участието на гостуващи звезди Брус Дикинсън, Джон О'Хара, Таня О'Калахан, Кайтнер З Дока, Бернхард Велц и "Cantus Firmus Orchestra" с диригент Пол Ман

Радио "Z-Rock" и "Cantus Firmus" представят уникално рок събитие с музиката на Джон Лорд и "Deep Purple".

Концертът с участието на фронтмена на "Iron Maiden" Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър на "Cantus Firmus" ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор. Известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми, съосновател на групата "Deep Purple", Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във "Whitesnake", "Paice Ashton Lord", "The Artwoods" и "The Flower Pot Men". Маестрото е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на "Deep Purple".

На 18 март 2023 г. на сцената в зала 1 на НДК ще излязат Брус Дикинсън ("Iron Maiden") – вокал, Таня О’Калахан ("Whitesnake") – бас, Джон О'Хара ("Jethro Tull") – клавишни, Кайтнер З Дока ("Ian Paice Band") – китара, и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice).

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на "Cantus Firmus".

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на "Deep Purple". Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд обсъждат съвместни музикални идеи: „Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително да тръгна на турне с него, да пея песни на "Deep Purple" с оркестър… Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек“.

Билетите за грандиозното събитие са в продажба от 15.11.2022 г. на ticketsbg.com и на epaygo.bg. Цени на билетите – от 80 до 140 лв. Ограничен брой ВИП места по 200 лв. Деца до 7 г. влизат безплатно с придружител и без право на място.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.