Брижит Макрон съди две жени заради слухове, че е родена като мъж

Pinterest LinkedIn +

Брижит Макрон заведе дело срещу две жени, които разпространяват неверни слухове, че е родена като мъж, пише изданието LN24. Изслушванията по делото ще започнат в Париж на 15 юни.

Съпругата на френския лидер обвинява неназованите жени в нахлуване в личния й живот и нарушаване на индивидуалните й права. Според първата дама те злонамерено са работили за промяна на родословните й данни в референтни сайтове.

Привърженици на крайнодесни политически сили заподозряха съпругата на френския лидер в смяна на пола още през 2021 г. Те започнаха активно да разпространяват публикации по тази тема в социалните мрежи. По-специално, авторите на слуховете твърдят, че Брижит Макрон е родена под мъжкото име Жан-Мишел Троние. Отбелязва се, че Троние е моминското име на съпругата на президента.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.