Украински съд разпореди задочен арест на Никита Михалков и Олег Газманов

Pinterest LinkedIn +

Украински съд постанови "задочен арест" на известния руски певец, поет и композитор Олег Газманов. Това беше съобщено от главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова във Фейсбук.

Тя заяви, че артистът е арестуван задочно, тъй като е заподозрян в посегателство върху териториалната цялост на украинската държава. "Ние в Украйна вярваме, че офицери (които са руснаци) днес извършват престъпления в Украйна. И да, ние често сме на сушата, а те често са в морето и не можем да се срещнем по никакъв начин - само в съда", написа Венедиктова. Освен това тя съветва Газманов да си потърси адвокати. "За предпочитане, разбира се, с международен опит. Те няма да ви подведат и по този начин ще можете реалистично да оцените своито постъпки", допълва тя.

По-рано украински съд "арестува задочно" и режисьора Никита Михалков. Той също беше заподозрян и в посегателство върху териториалната цялост на страната. Главният прокурор на Украйна каза, че режисьорът може да бъде задържан, докато "преминава границата на почти всяка цивилизована държава".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.