Брад Пит и Анджелина Джоли се разведоха след 7 години съдебни спорове. Защо се разпадна звездният брак?

Pinterest LinkedIn +

"InTouch Weekly": Брад Пит и Анджелина Джоли се разведоха

След седем години съдебни спорове холивудските актьори Брад Пит и Анджелина Джоли се разведоха, съобщава "InTouch Weekly". Според източника преговорите между тях са били "болезнени", но все пак двамата са успели да постигнат споразумение и да намерят решения на проблемите си.

Връзката на Анджелина Джоли и Брад Пит започна на снимачната площадка на "Мистър и мисис Смит" и беше обявена официално през 2006 г. Осем години по-късно (през 2014 г.) те вдигнаха сватба във винарната си във Франция. Актьорите имат три осиновени деца - 21-годишния Мадокс, 19-годишния Пакс и 18-годишната Захара, както и три родни - 17-годишната Шайло и 15-годишните близнаци Нокс и Вивиан.

Решението им да се разведат беше оповестено две години по-късно (през 2016 г.). То беше провокирано от скандал по време на пътуване на семейството от Франция за Калифорния с частен самолет. В исковата молба на Джоли се твърди, че Пит е душил едно от децата, ударил е друго с юмрук в лицето и "сграбчил актрисата за главата и я разтърсил". Освен това Пит полял жена си с бира, а децата - с бира и червено вино. Звездата от "Господарка на злото" ("Maleficent") подаде молба за развод два дни след този инцидент.

По време на развода звездата от „Имало едно време в Холивуд“ обвини бившата си съпруга в заговор с руски олигарх. През лятото на 2022 г. беше съобщено, че Пит е бил възмутен, когато открил, че година по-рано бившата му съпруга е продала своя дял от винарната "Chateau Miraval", собственост на самия Пит, а освен това умишлено е скрила този факт от актьора. Купувачът е руският олигарх и алкохолен магнат Юрий Шефлер.

Миналата есен онлайн беше публикувано емоционално писмо от Анджелина Джоли до Брад Пит. В него актрисата обяснява, че винарната им се е превърнала в „място, което бележи началото на края на тяхното семейство и бизнес, основан на алкохол“. Според звездата вместо да ги сближи, общият им бизнес е станал повод за много необмислени действия. Освен това актрисата се оплака, че се е чувствала изключена от цялото начинание, тъй като повечето решения на Пит за винарната са били взети без нейното съгласие. Освен това Джоли заявяви, че повече няма да участва в този бизнес, тъй като именно алкохолът е навредил на семейството й.

Според InTouch Weekly Джоли ще запази основното попечителство над трите им деца под 18 години, а Пит ще има право да ги вижда. Актьорът ще даде и 250 милиона долара на бившата си съпруга, за да остане едноличен собственик на "Miraval" във Франция. „Те похарчиха толкова много пари за всички тези съдебни битки, включително за борбата за попечителство, че Анджи можеше да се разори. Така че беше разумно да намали загубите си. Това е огромна победа за Брад“, споделя източник на изданието.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.