Боса нова ритъм с Nicola Conte и Stefania Dipierro в Sofia Live Club

Pinterest LinkedIn +

На 6 октомври боса нова ритъм с италиански привкус и джаз звучене ще очароват публиката в Sofia Live Club. Nicola Conte гостува в България и обещава незабравима октомврийска вечер, която определено ще подейства на сетивата и ще ви отнесе в света на магнетичния джаз с боса нова нотки благодарение на италианската белисима Stefania Dipierro, която застава зад микрофона в съботната вечер.

Nicola Conte е DJ и продуцент от Бари, Италия, известен с въвеждането на иновативен стил на acid jazz. Музиката на италианеца съчетава боса нова теми и мелодии, извлечени от италианската филмова музика на 60-те години на миналия век, с етническа индийска музика. За ценителите на стойностните ритми Nicola Conte е добре познат като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и DJ през последните десет години.    

Conte, който е възпитаник на класическата школа, е умът зад колектива от acid jazz възрожденците The Fez Collective (и бивш член на групата Fez Combo). Бандата е базирана в италианския град Бари, под лейбъла Schema, който промотира техния специфичен подход към acid jazz-a.  

Първият албум на Conte се нарича Jet Sounds и е издаден през 2000 г. Сингълът Bossa Per Due придобива международно признание и същевременно е ъндърграунд хит. Веднага е приет за музика на тогавашните високобюджетни реклами на автомобилите Acura. През лятото на 2001 г. албумът е лицензиран за разпространение в САЩ под лейбъла Street Lounge (ESL) и е леко променена версия на оригиналния албум Jet Sounds. Две години по-късно, през 2004 година, френският филиал на гиганта Blue Note Records издава следващия албум на италианеца - Other Directions.

На сцената Conte ще представи за първи път на българска сцена Stefania Dipierro. Комбинацията от дълбоката й любов към музиката и пеенето, отличителния тембър на гласа й, както и нейната силна и креативна персона, я отвеждат до продуцента от Бари. Гъвкава като изпълнител, певицата отваря възможности за изпълнение на широк спектър от стилове: джаз, скат, боса нова, фънк, соул, електро хаус и други.

Повече информация за събитието виж тук >>>

Сподели.