Близо 200 000 лв са даренията, събрани за децата на Милен Цветков! Близо 200 са недоволните

Pinterest LinkedIn +

Огромен брой дарители са се включили в кампанията за дарения, организирана след трагичната смърт на журналиста Милен Цветков.

Парите, които са събрани, достигат сумата от близо 200 000 лв., или по-точно 187 000 лв. Те ще бъдат разпределени по равно между двете му деца – дъщеря му Калина и сина му Боян.

Когато скоро след страшната трагедия навръх Великден стана ясно, че се организира дарителска кампания, мнозина възнегодуваха.

Децата на Цветков със сигурност не са останали без каквито и да било финансови средства. Нещо повече – Калина, която е вече 24-годишна млада жена, се е установила в Холандия. След като завършва висшето си образование, тя остава да живее в ниската земя. Момчето, което е на 8 години, също може да разчита на банковите сметки на баща си, коментират запознати.

Именно поради това огромната сума предизвика редица недоволни реакции. Мнозина си позволиха да пишат критични коментари – че има в пъти по-нуждаещи се деца, че има такива, за които подобна сума би означавала живот. За тях никой не се сеща и нехае, а за децата на покойния журналист има кой да се погрижи.

Към днешна дата кампанията за набиране на средства е вече приключила. И макар недоволните да не са един или двама, броят на дарителите също е голям. Сумите, които са заделяни от всеки включил се, варират от 10, 20 до над 1000 лв. По-голямата част от благодетелите не търсят гласност за доброто си дело. А са го направили, както самите те споделят, заради спомена Милен Цветков. Една ярка звезда на хоризонта над нас.

Сподели.