Преди да удари Милен Цветков, Кристиан натиснал газта! Спирачен път няма

Pinterest LinkedIn +

Джипът, който сложи край на живота на Милен Цветков, е летял със 103 км/ч в момента, в който се е врязал в колата на журналиста. Само няколко метра преди това скоростта е била 95 км/ч.

Информацията е от пледоарията на прокурора по делото. Според думите му, цитирани от в. „Телеграф”, червеният цвят на светофара не е накарал Кристиан Николов да намали. Напротив, той е натиснал газта, причинявайки фаталния удар. Какъвто и да е спирачен път липсва, което е отнело на Милен Цветков всеки шанс за оцеляване, продължават от обвинението.

Ще припомним, че ден преди пледоариите обвиняемият Кристиян Николов е разиграл истински театър пред следователите. Той е направил всичко възможно, за да не му бъде снета психиатрична експертиза и да не му бъде взета ДНК проба, допълват от изданието. Целта му е била да саботира разследването колкото било възможно по-дълго.

Сред оправданията, които си измислял, за да възпрепятства работата на следователите, били травма на гръбнака, стомашно разстройство. Кратка справка в медицинските архиви обаче показва, че Николов няма никакви предшестващи оплаквания и заболявания.

Нещо повече. Обвиняемият дори не пожела да се яви в заседателната зала. Включи се чрез видеоконферентна връзка. Беше лаконичен. Единственото, което пожела, е да бъде разгледана мярката му за неотклонение.

Разследването по случая продължава.

Сподели.