Blackmore's Night идват в България

Pinterest LinkedIn +

Легендарният китарист Ричи Блекмор (Ritchie Blackmore) и неговата формация Blackmore’s Night ще изнесат голям концерт на 17 април в Зала 1 на НДК. Концертът е част от европейско турне на групата, съобщиха организаторите от SME.

Основателят на хард-рок легендата "Deep Purple" и "Rainbow" пренасочва музикалните си търсения в началото на 90-те години, когато заедно с годеницата си Кандис Найт (Candice Night) създава Blackmore’s Night. Във формацията участват музиканти от цял свят, а парчетата са комбинация от ню ейдж, етно, ренесансови мотиви, фолк и рок в акомпанимент на мандолина, цигулка, тамбура и латерна. Групата се изявява на ренесансови фестивали както и на концертни турнета, някои от които се организират в европейски замъци.

Дебютния си албум "Shadow of the Moon" Blackmore’s Night представиха пред българските си фенове през 1999 г. с два концерта в Пловдив и София.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.