"Биволъ" подпали сараите на Доган

Pinterest LinkedIn +

Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува скандална илюстрация, на която се вижда как сараите на Ахмед Доган горят. Дали това е монтаж или реална снимка, остава неясно. Според някои потребители това е стара снимка:

"Снимка от миналото, която показва бъдещето. Фотографът трябва да получи награда", написа топ фенът на сайта Чичо Васко.  "Прекрасен огън, сгря ни душите", добави Чародейка Пакостлива.

Скандалният кадър има предистория, свързана с опита на бившия министър на правосъдието Христо Иванов да поплажува на крайбрежието край двореца на почетния председател на ДПС Доган. Той акостира с лодка на брега, тъй като достъпът откъм сушата до него е невъзможен, но беше прогонен от гардове на притежателя на имота.

Както става ясно от публикацията на "Биволъ", тя е свързана с организирано масово посещение на въпросния плаж край имението на Доган, което трябва да се състои в събота (виж по-долу).

Часове след събитието настоящият правосъден министър Даниел Кирилов реагира светкавично и нарече предшественика си Спондж Боб в специално съобщение във Фейсбук: "СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността ... и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост 
Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната - напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително 
Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая “резиденция”, ако е на “почетния Председател”, да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.
Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе 
Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!".

Родните инфлуенсъри не възприеха насериозно коментара на министъра. "Не е ли време, ако Данаил Кирилов е нает по някаква програма за интеграция на хора с интелектуални затруднения или на анонимните алкохолици, това вече да бъде оповестено официално? Или е по Българската Коледа разпределен??", запита комедийната писателка от сайта "Майко мила" Красимира Хаджииванова. "Чета колко сте възмутени от министър Дани Кирилов, а аз съм приятно изненадан от него. Не знаех, че може да пише", сподели на свой ред журналистът Драгомир Симеонов.


Сподели.