Бира за жени създадоха за първи път в Чехия

Pinterest LinkedIn +

2017-та е, което означава, че жените днес имат право не само да работят и да гласуват, но и да пият бира! Женската еманципация достигна нови върхове в Чехия, където беше създадена специална бира за жени!

Чешката пивоварна Aurosa създаде "бира за нея" – първокласно модерно пиво, затворено в модерна розова бутилка с мраморен ефект. Защото жените обичат бляскави розови неща, нали?

Изобретателката на новия бранд Марино Смирова твърди, че бирата е "еманация на женската сила и момичешката нежност", а на уебстайта на компанията е поместена и следната информация: "Ауроса беше родена, за да докаже, че жените могат да успеят навсякъде, без да е нужно да нагаждат или да жертват своята естествена женственост".

Новоизобретената бира се продава отскоро и в Лондон на цена от над 8 паунда (за сравнение – бутилка Heineken се продава за 2 паунда в столицата на Кралството), а реакциите към новия продукт са противоречиви. В социалните медии се намериха хора, които обвиниха компанията в сексизъм и се появиха коментари от рода на: "Дали слабите ми женски ръце ще могат да удържат една халба бира".

От Aurosa побързаха да се защитят и публикуваха следното съобщение във Фейсбук страницата си: "Aurosa няма никакво отношение към сексизма, феминизма или нещо подобно. Ние просто искаме да предложим бира в елегантна и красива бутилка (нещо, което досега не е правено) на онези жени, които желаят това и на чийто начин на живот нашата бира ще съответства".

Най-впечатляващата част от промотирането на новата бира е рекламирането ù като продукт, който дава власт. Тя се предлага в специални бутилки, чието количество е ограничено. Всяка бутилка се продава с торбички с надпис "Женска сила", а един от слоганите на рекламната кампания гласи: "Начетената жена е опасно създание". Съгласни ли сте?

Сподели.