Биляна Гавазова е аут от bTV

Pinterest LinkedIn +

Златимир Йочев ще е основният водещ на сутрешния блок по bTV. С такова съобщение до медиите от телевизията всъщност обявиха, че досегашната му партньорка в "Тази сутрин" - Биляна Гавазова - вече е аут от националната медия.

Това става ясно, след като през последните дни различни медии разпространяваха слухове, че Гавазова е уволнена, други твърдяха, че тя е в отдавна планиран отпуск, а според трети водещата беше в болничен. Оказва се, че всичко това е вярно. "През последните три седмици водещата първо беше в планиран отпуск, а след това остана вкъщи заради положителен тест за корона вирус" - уточняват от bTV и допълват, че "след близо 11 успешни години журналистката се разделя с bTV Media Group по собствено желание".
Ето какво още се казва в съобщението:

"Считано от 21-ви март (понеделник) делничният блок “Тази сутрин“ по bTV ще бъде с един основен водещ. Златимир Йочев ще продължи да представя най-актуалните теми за деня и да посреща гостите в най-гледаното сутрешно време в националния ефир, a Биляна Гавазова се оттегля от телевизионните си изяви".

Самата тя също коментира своето оттегляне с думите: "Гордея се с това, което постигнахме с всички колеги и че бях част от най-силния новинарски екип в ефира. Благодарна съм за натрупания опит, уроците, приятелствата и успехите. Сега е време за творческа почивка и да помисля за бъдещи проекти".

Биляна се присъединява към bTV през 2011 г. като репортер в "Новини и актуални предавания", била е и водещ на сутрешните и обедни новини на медията. През 2014 г. става едно от лицата на предаването „Тази сутрин” и е част от екипа в продължение на близо 6 години. Тя е и основен автор и водещ на популярната рубрика „Чети етикета“, насочена към най-актуалните теми за правата на потребителите.

"От името на целия екип благодаря на Биляна за отличната ѝ работа и нейния безспорен принос за bTV Новините като нюзрума с лидерска позиция на телевизионния пазар в страната" - коментира раздялата с журналистката директорът на редакцията "Новини, актуални предавания и спорт" в "bTV Media Group" Антон Хекимян. "Работили сме по много теми като част от новинарския екип на медията. Заедно бяхме водещи и на сутрешния блок. Не е лесно да се разделим с толкова опитен и усмихнат колега, но уважаваме решението ѝ и пожелаваме късмет и успех в бъдещите начинания!", допълва Хекимян.

Златимир Йочев ще продължи да води сутрешния блок на bTV. В коментаторския панел ще виждаме и останалите лица от нюзрума на "bTV Новините", "Времето" и "Спорта", сред които Денислав Борисов, Виктория Готева, Станислава Цалова, Натали Трифонова, Борислав Лазаров, Петър Бакърджиев, Димитър Тасев и най-новото попълнение в екипа на Тази сутрин - Зейнеб Маджурова, която всеки петък среща зрителите с популярни личности от сферата на културата, изкуството и спорта.

От bTV допълват съобщението с информация за Златимир Йочев и Биляна Гавазова:

Информация за Златимир Йочев
Златимир Йочев има сериозен телевизионен опит като журналист и водещ в Българската национална телевизия, Bulgaria On Air и BiT. Завършил е журналистика и има магистратура по организационно управление в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Член е на Съюза на българските журналисти от 2015 г., хоноруван преподавател по „Новини и актуална публицистика“ в Нов Български университет, а през 2017 г. е отличен от Синдиката на българските учители с приза „Журналист на годината“.

Информация за Биляна Гавазова
Професионалният път на Биляна Гавазова започва в радиото, докато през 2010 г. се среща с магията на телевизията и продължава професионалното си развитие в "bTV Новините", където работи активно като репортер върху потребителски и социални теми. През юни 2016 г. стартира авторската си потребителска рубрика „Чети етикета” в рамките на "Тази сутрин". Била е водещ на сутрешните и обедни емисии на "bTV Новините", а през 2021 г. заедно със Златимир Йочев става водеща на сутрешния блок на телевизията. Биляна Гавазова е носител на множество журналистически награди.
Сподели.