Безпрецедентно: Деси Тенекеджиева осъди Слави Трифонов и bTV

Pinterest LinkedIn +

Актрисата Деси Тенекеджиева се похвали във Фейсбук, че след 5-годишна сага е осъдила компанията "7/8" на Слави Трифонов и bTV.

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир, и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл. С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено... Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо. Благодаря им!", написа Тенекеджиева.

Актрисата подробно обяснява и причината за цялата "сага":

"Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.
И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: "Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода, ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безсмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".
 
Е да... беше прав, но не напълно:)
Сагата продължи повече от 5 години - първа инстанция, втора и накрая ВКС..
Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.
Да, за таксите и разходите също беше прав - бяха много и големи... Но всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта".

По-нататък актрисата обяснява, че е човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония, но всичко си има граница и мярката и вкусът също са важни. "Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива "шеги" трябва да има достоен отговор", категорична е Тенекеджиева, която уточнява, че ще преведе парите за обезщетението на фондация "Стоян Камбарев".

"Но най-важната победа е моралната", изтъква актрисата и призовава всички никога да не се предават. Как точно я е обидил шоуменът обаче не става съвсем ясно от пространното изложение. 


Сподели.