Радост Драганова увисна в съда! Връща акции и плаща на бившия си сътрудник

Pinterest LinkedIn +

Водещата Радост Драганова изпадна в тежка финансова криза. От доста време тя води съдебни дела с бившия си партньор – кипърския бизнесмен Харис Кунтурис.

Едва към днешна дата съдът излезе с официално решение. Според него Драганова трябва незабавно да върне акциите на Кунтурис в техен съвместен проект – парк за зелена енергия, намираща се в близост до с. Кошарево.

Освен връщането на акциите, съдът е постановил Драганова да заплати и всички разноски по съдебния процес.

Ще припомним, че сагата е факт още от 2016 г. Тогава без негово знане кипърският бизнесмен е изваден от компанията. Това се случва в момента, в който проектът започва да реализира печалба и да възвръща инвестицията.

Кунтурис разбира съвсем случайно за машинациите зад гърба му. В разгворо с познат банкер, той научава, че на общо събрание, на което не е присъствал, е приет нов учредителен акт на фирмата. По този начин кипърецът е освободен като управител. А фирмата се поемала изцяло от Радост Драганова и зет й Венцислав Гоцев.

Разбираемо Кунтурис започва съдебни дела. Някои от тях печели през годините, докато се стигне до сегашното крайно решение, пише в. „Уикенд”. В хода на процеса се разкриват и други подробности около нарушенията, които Драганова и Гоцев правят в общите си бизнес дела.

По тях тепърва ще текат дела.

Сподели.