Слави го закъса! Искаш да гледаш „7/8 Ти Ви” – плащаш всеки месец

Pinterest LinkedIn +

Телевизията на Слави Трифонов става платена, гръмнаха медиите.

Явно при стартирането на новия проект Дългия не си е направил сметките точно, защото към днешна дата телевизията гълта огромен бюджет. А приходи почти няма.

С пост в личния си профил във Фейсбук Трифонов оповести, че от съвсем скоро всеки, който иска да гледа неговия канал, ще трябва да заплаща месечен абонамент.

Макар публикацията на Слави да звучи самоподигравателна, от нея личи точно колко е закъсала „7/8 Ти Ви”.

В обръщението си шоуменът моли за жълти стотинки. Според думите му основните движещи сили на всяка телевизия трябва да са принципите за честност и откритост. Тя се нуждае обаче и от други стимули, продължава водещия. Като пределно ясно е, че става дума за финансови активи.

Трифонов продължава с това, че медията му се радва на висока гледаемост. За жалост обаче рекламите са прекалено малко. Приходите от тях не са достатъчно, за да покриват разходите.

Именно поради това се въвежда месечен абонамент. Който иска да гледа телевизия „7/8”, всеки месец трябва да доплаща по точно 78 стотинки. Нито лев или стотинка повече. Измислен е вариант и за българите, които искат да следят канала, но живеят за постоянно в чужбина. Те също ще има достъп срещу скромна сума, допълва Дългия.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.