Берлускони скандализира в реклама, която никога няма да видим

Pinterest LinkedIn +

Автомобилният гигант Ford се извини публично за безвкусната реклама на модела Ford Figo, предложена от творческия екип на компанията JWT India и публикувана без разрешение на производителя в сайта Ads of the World. Въпреки че вече са премахнати, скандалните рисувани скици на предложенията за рекламен спот вече циркулират в интернет пространството.

Рекламното послание на шокиращата рисунка гласи: "Оставете грижите зад вас в широкия багажник на Figo". Зад волана е шаржирано лицето на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони, известен с многобройните си любовни афери и хедонистичен дух, който го забърка в немалко скандали.

Натъпканите в багажника едрогърди красавици също не са случайни - в тях могат да бъдат разпознати официалната му годеница Франческа Паскале, приближената му колежка Никол Минети и мароканката Руби, заради която Берлускони е съден за секс с непълнолетна. Според италиански медии девойката е получила от политика 5 милиона евро, за да не споделя подробности от интимните им отношения.


Сред предложенията на рекламната агенция има и вариант с други популярни личности - в една от версията зад волана е Парис Хилтън, завързала в багажника сестрите Кардашиян.

Трети сюжет представя Михаел Шумахер, натоварил в багажника своите конкуренти от пистата Себастиан Фетел, Луис Хамилтън и Фернандо Алонсо.

Въпреки че имената на хората, отговорни за създаването на скандалните скици, са известни (Creative Directors: Bobby Pawar, Vijay Simha Vellanki; Art Director: Supriya Berry; Copywriter: Binoy S. Sarkar) и те официално са част от екипа на JWT, New Delhi, India, компанията се разграничи от създаденото от тях и заяви, че то е "дело на индивиди, работили без нужния надзор".

Колкото до позицията на Ford по въпроса, от компанията излязоха с изявление, според което "плакатите са в противоречие с нашите стандарти за професионализъм и благоприличие. Заедно с нашите партньори ние ще преразгледаме процесите на одобрение и надзор, за да бъде гарантирано, че подобни инциденти няма да се случат отново".

Дали този "инцидент" ще потвърди максимата, че няма лоша реклама, предстои да разберем.

Сподели.