Белгийската кралица на алтернативния R&B звук Цар Би гостува в София на 13 февруари

Pinterest LinkedIn +

На 13 февруари столичният клуб "Black Flamingo Bar" (ул. "Граф Игнатиев" 6) ще отвори широко врати за концерта на белгийската кралица на алтернативния R&B звук Tsar B (Цар Би), която идва в България по покана на "Eventease". Еклектичен микс от ice-cold electro, red-hot baroque-pop и кадифения глас на Жустин Буржу, позната в музикалните среди с артистичния си псевдоним Tsar B, очакват меломаните. Към събитието се присъединява и екипът на музикалния подкаст "Falshimento" с DJ set, в който ще забъркат underground, post-underground и overground звук.

Tsar B e продуцентка и изпълнителка на класически цигулка, чието вдъхновение идва от R&B певиците от 90-те години, от бароковата музика, от артисти като Бьорк (Björk), Гримс (Grimes), Риана (Rihanna) и Бийонсе (Beyonce). Сама определя стила си като "90’s. Black. Eclectic".

Първият ù самостоятелен сингъл "Escalate" бързо се превръща в предпочитан избор от YouTube хореографите и става viral, насочвайки вниманието на меломаните и на широката публика към младата изпълнителка. Дебютният й албум "The Games I Played" надгражда уникалния ù стил от барокова полифония, прогресивни бийтове и дълбоко електронно звучене а ла Sevdaliza и ù спечелва фенове от цял свят, както и заслужено място във фестивалните програми на култови музикални събития.

Медиите често я сравняват с MIA, Banks и FKA twigs, но Tsar B определено изпъква с уникалния си прогресивен R&B стил и ярко присъствие на сцената, което очакваме да видим и в София.

Вратите отварят в 20:00 ч.

Онлайн билети от 15.00 лв на http://bit.ly/TicketsTsarB и на каса само в магазини "На тъмно".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.