BBC обяви подробности за 50-годишнината на Doctor Who

Pinterest LinkedIn +

Специалният епизод по случай 50-годишнината на sci-fi поредицата Doctor Who (Доктор кой) е озаглавен The Day of Тhe Doctor, обявиха от BBC.

Серията ще бъде с дължина 75 минути и ще се излъчи на 23 ноември 2013 г. по BBC One, BBC America, а също така и в над 200 страни по света, включително и в ограничен брой киносалони, където прожекцията ще е в 3D формат.

За 50-годишнината на култовия сериал се завръщат актьорите Дейвид Тенант (David Tennant) и Били Пайпър (Billie Piper), a легендата на британското кино Джон Хърт (John Hurt) ще се превъплъти в мистериозна мрачна инкарнация на Доктора.

"За 50 години Doctor Who се превърна от телевизионно шоу в културен феномен", споделя сценаристът на сериала Стивън Мофат (Steven Moffatt), добавяйки: "Лично аз нямам търпение да видя какво ще се случи на 100-годишнината".

Освен дългоочакваната юбилейна серия BBC ще излъчи още игралния филм An Adventure In Space And Time, който ще разказва за началото на шоуто и неговия първи Доктор - Уилям Хартнел (William Hartnell), в чиято роля ще се превъплъти актьорът Дейвид Брадли (David Bradley).

Феновете на Doctor Who могат да очакват още документални предавания като Me, You and Doctor Who (Aз, ти и Doctor Who), Who is the Doctor? (Кой е Доктора?) и др.

Сподели.