Бил Най разкри, че е отказал ролята на Доктора в Doctor Who

Pinterest LinkedIn +

Отличеният със "Златен глобус" Бил Най (Bill Nighy) разкри, че е отказал да изиграе главната роля на Доктора в sci-fi сериала Doctor Who (Доктор Кой) на BBC .

Британският актьор, който веднъж е участвал в поредицата с епизодична роля, все пак не издава кога създателите на Doctor Who са му отправили изкушаващото предложение, за да не обиди своя колега, който е приел ролята.

"Наистина ме потърсиха. Просто не исках да бъда Доктора. Не искам да звучи неуважително към Doctor Who, мисълта ми е, че ролята идва с прекалено много отговорности.", коментира Най пред Daily Mail.

Феновете на сериала, който през 2013 г. навършва 50 години, съвсем скоро научиха кой ще дойде на мястото на Мат Смит (Matt Smith), носил костюма на Доктора през последните три години.

Изборът на сценариста и продуцент на шоуто Стивън Мофат (Steven Mofatt) се оказа очевиден за повечето почитатели на сериала, и това е шотландският актьор Питър Капалди (Peter Capaldi).

Капалди също е сред звездите, участвали в Doctor Who. Той се превъплъти в ролята на Кайкилий (търговец от Помпей) в епизода The Fires of Pompeii от 2008 г.

Очаква се новият Доктор да направи своя дебют в специалния коледен епизод в края на 2013 г., но, ако се вярва на слуховете, феновете на сериала може да го видят още на 23 ноември 2013 г. в серията, посветена на 50-годишнината на Doctor Who.

Сподели.