Питър Капалди е новият Доктор в Doctor Who

Pinterest LinkedIn +

Британският актьор Питър Капалди (Peter Capaldi) беше представен като новия Доктор в sci-fi сериала Doctor Who (Доктор Кой).

Самоличността на новата звезда беше разкрита в специално предаване на живо по BBC One, в което гостуваха още Питър Дейвисън (изиграл Доктор №5), както и Бърнард Крибинс, познат като Уилфред Мот.

Името на Капалди беше свързано с ролята още преди няколко дни, когато фенове на сериала откриха, че героят му в World War Z (Z-та световна война) е отбелязан като W.H.O. Doctor - прекалено интересно съвпадение според някои.

Роден през 1958 г. в Шотландия, актьорът за първи път прекъсва тенденцията, започнала с Кристофър Екълстън (Christopher Eccleston), всеки следващ Доктор да е по-млад от предишния.

Първият участие на Питър Капалди в главната роля ще бъде по време на специалния коледен епизод, когато, за жалост, феновете на Doctor Who ще си вземат довиждане с досегашния 11-ти Доктор - Мат Смит (Matt Smith).

Капалди обаче няма да е за първи път в сериала, тъй като вече участва в епизода от 2008 г. - The Fires of Pompeii, както и в пет епизода от spin-off поредицата Torchwood.

Сподели.