Batman: Arkham City

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън Година: 2011 Разработва: Rocksteady Studios Издава: Warner Bros. Interactive Entertainment Платформа: Xbox 360 | PS3 | PC |

Традицията в света на гейминга повелява игрите, базирани на филми, да са зле. Понякога - много зле. Изключения почти не са позволени, но от време на време някое дизайнерско студио все пак успява да се изплъзне от желязната хватка на установените клишета и да създаде не просто добра игра по филм, а игра шедьовър. Rocksteady успяха да го направят. При това - два поредни пъти!

Появилият се през 2009 година Batman: Arkham Asylum разказа една от най-силните гейм истории за Черния рицар, които някога сме виждали. Играта смесва (безкрайно успешно) екшън със стелт геймплей, а визуално е просто зашеметяваща - един от най-добрите примери за използване на възможностите на страхотния Unreal 3.0 енджин.

Почти три години по-късно, Rocksteady ни радват с директно продължение, стартиращо точно оттам, където свърши предната част, което е по-добра игра от оригинала в почти всяко едно отношение.

В началото на Arkham City ще заварите бившия шеф на прословутата психиатрична клиника-затвор начело на Готъм Сити. Куинси Шарп вече е кмет, а едно от първите му управленски решения е свързано с преместването на всички онези шантави криминални типове от затвора Блекгейт и Аркам в огромен, строго охраняем комплекс в самото сърце на града. Това е Аркам Сити, а човекът, който го движи, се нарича Доктор Хюго Стрейндж (странен точно, колкото името си).

Само, че не всичко върви според плана и скоро, Батман се оказва по следите на поредната криминална мистерия, започваща с една от най-добрите интродукции, които някога сте виждали и за която, разбира се, няма да ви кажем нито дума повече, опасявайки се, че, ако го направим, ще съсипем удоволствието от това да й се насладите сами.

Всички фенове на предната част бързо ще се почувстват в свои води с Arkham City. Rocksteady са запазили базовата геймплейна формула на оригинала, като са я допълнили и разширили с някои страхотни нови трикове.

Всички джаджи, които сте отключили в Arkham Asylum, ще ви чакат в началото на новата игра (с някои дребни изключения), а към тях продължението ще добави още доста нови.

Бойната система почти не е променена - бутон за атака и бутон за контра атака, но човекът- прилеп междувременно е научил и няколко нови хватки. Той вече може да парира атаките на повече от двама противници и може да използва почти всички налични свои джаджи по време на битка.

Това гарантирано ще поддържа пламъка на интригата жив, като до самия край на играта (а и след него) няма да можете да се наситите на фантастичната батална хореография, която ще можете да дирижирате собственоръчно при всеки нов сблъсък.

Визията отново "кърти мивки и лепи плочки", както гласи жаргонът, а РС версията просто погребва конзолните си аналози, благодарение на новия DirectX 11 режим, достъпен, разбира се, само при нея.

Запознатите с митологията на Batman вселената пък ще останат очаровани от множеството и добре познати съюзници и противници, които Rocksteady са им подготвили като част от основното шоу.

Казано накратко - Batman: Arkham City не е просто поредната добра игра по филм, тя е ултимативната игра по филм и нашият съвет към всяко друго студио, захванало се с подобен проект, е да гледа внимателно от Rocksteady и да си води записки. Подробно!


Сподели.