EA обяви най-новото си попълнение - BioWare Social (екс KlickNation)

Pinterest LinkedIn +

Electronic Arts – една от най-големите гейм корпорации в света с $3.8 млрд. приходи за последната фискална година, No.1 на западните пазари с 16-процентов дял и No.2 във Facebook след Zynga, придоби KlickNation – студиото производител на Facebook игрите Superhero City, Age of Champions, Starship Command и Six Gun Galaxy.

Две години след основаването на студиото, KlickNation ще придоби и ново име -  BioWare Social, ставайки част от лейбъла BioWare. Служителите на студиото ще запазят работните си места и ще работят заедно с колегите си от BioWare Sacramento, сливайки се в една обща компания, чиито усилия ще са насочени в производството на ролеви игри за социалните мрежи (каквито се и досегашните заглавия на KlickNation).

Досегашният изпълнителен директор на KlickNation, Марк Отеро, ще застане начело на новосформирания екип. След като само преди пет месеца придобиха PopCap Games – производителите на касовите продукции Plants vs. Zombies и Bejeweled, EA са инвестирали в KlickNation тъй като оценяват досегашните заглавия на студиото като "отлична комбинация между дълбок сюжет и висококачествени изображения". 

Сподели.