Бързите кредити – алтернатива за онези моменти от живота ни

Pinterest LinkedIn +

Информираният избор е най-доброто решение

Трескаво пресмятате цифрите, записвате на лист, вадите калкулатор и всеки път крайният резултат ви кара да смръщите леко очи – това чувство е познато и носи горчив вкус. Нестабилността ви кара бързо да започнете да претегляте опции в главата си, така че седмиците преди следващата заплата да бъдат поносими. Изплащането на ипотеката трябва да е приоритет все пак. А колата, чийто ремонт трябваше да платите преди 2 дни? И медицинските сметки пристигат в края на месеца. Кредитната карта също…

Не се оставяйте на паниката, но едно е сигурно – стигнали се до момента, в който от вас зависят последствията от бъдещите решения. А такива много бързо идват наум:

• Традиционен кредит
• Краткосрочен заем
• Помощ от приятел
• Заложна къща

В моменти на стрес първичната ни реакция е да разрешим проблема колкото може по-бързо. Повечето пъти се оставяме на импулса и мислим предимно за настоящите суми, които трябва да изплатим на всяка цена, но пресмятаме ли цената наистина? Всяко от гореизброените евентуални решения носи своите такси и рискове. Това са именно последствията, за които трябва да бъдете добре подготвени.

Традиционният кредит идва с дълъг списък условия, които започват още преди молбата ви да бъде потенциално одобрена. Помощта от приятел се крепи на стискане на ръцете, а това ви остава незащитени при евентуална промяна на взаимоотношенията. Заложната къща работи на принципа "първо ти, после аз" и гради връзки с клиентите си на база импулсивни и непремислени решения от страна на нуждаещия се. Краткосрочните заеми са популярни с обещанията си за одобрение до минути, светкавични транзакции и онлайн обслужване.

Истината е, че бързите кредити са един от най-популярните методи за навременно решаване на трудни финансови ситуации и лошият им имидж намира корените си в няколко аспекта: съществуването на множество нереномирани фирми; лошо самостоятелно пресмятане на високите лихви заради "природата" на бързите кредити, които са необезпечени и честата липса на продуктивен открит диалог с финансовите консултанти спрямо ситуацията, в която се намира всеки отделен клиент.

Най-доброто решение, което можете да вземете при попадане в лош финансов период, е да се информирате детайлно. При взимането на решение да се доверите на бързия кредит подберете доказана финансова институция за отдаване на краткосрочни заеми и се посъветвайте с финансовите специалисти от екипа спрямо конкретната ситуация, в която се намирате. Бъдете рационални и не забравяйте, че предварително трябва да пресметнете точна сума, от която имате нужда, а не прекомерна такава. Бъдете внимателни да не надцените възможностите си за изплащане, защото вече се намирате в нестабилен финансов период и шансовете следващият месец да бъде труден все още са високи.

Кредитни институции като Kinti.bg са доказана компания в света на бързите кредити и доволните им клиенти, натрупани с годините, са се убедили в добре функциониращата процедура спрямо всеки индивидуален случай. Работата им се основава на прозрачност, достъпност и отговорност. Ако тези принципи съвпадат с очакванията ви за официални взаимоотношения при трудни финансови периоди, вече знаете, че информираният избор е най-доброто решение.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.