Бареков за новия шеф в bTV: Не му завиждам в тази морално и професионално унищожена телевизия с прерязани корени

Pinterest LinkedIn +

Безпощаден коментар публикува журналистът Николай Бареков в своя профил във Фейсбук ("Николай Бареков Буден Журналист"). Той е провокиран от назначаването на новия главен редактор на новините в bTV, което беше посрещнато с много жлъч и, както изглежда, страх, който популярните носители на "истината от последна инстанция" у нас не успяха да прикрият с неумелите си опити за шеговити иронични подмятания в социалните мрежи.

Причината за тяхното неспокойство става доста по-ясна след коментара на Бареков, който трудно можем да наречем безпристрастен. Публикуваме го по-долу без редакторска намеса:

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия шеф на Новините на БТВ, привързвайки го с мен. Правилно, мисирки! Винаги съм работил с най-добрите. И Антон Хекимян беше Малкия Бареков, забравихте ли? Докато ви слугуваше беше ок, после ви бръкна отзад и подивяхте.

Колкото и да ви се иска да ме изтриете от лицето на Земята - моите 20 години на върха на телевизията и журналистиката стоят много високо за вашите възможности и стърчат с няколко глави над вашите, не само поради ръста ми. Моята школа в БТВ и ТВ7 беше най-добрата и е нормално най-добрите в професията да идват от моите колеги и екипи.

Две думи за Асен и после да ви довърша. Асен Иванов е отличен професионалист, с когото съм работил като наш репортер и продуцент в БТВ и ТВ7. Специализирал по мое време и селектиран от мен заедно с десетки други за специализация в САЩ и в CNN. Оттогава - вече 11 години не съм го чувал и не съм го виждал.
Снимка от профила на Н. Бареков
(Снимката е от началото на 2014 и не помня да е бил там в друго качество, освен като репортер за обичайния платен репортаж за политическа кампания, бел. на Николай Бареков)


Сега да се върнем на въпроса. С хората от Капитал и спросоидните НПО-та какво да си кажа? Ще ги попитам? Колко пъти ставахте изтривалки на Бойко Борисов и негови перачи на мръсното бельо от 2013 година? Колко пъти му играхте по свирката, маймунки ниедни? Колко власт ви даде? Колко пара излапахте? Колко зловещи скандала замазахте заедно, като Костинброд, КТБ, Барселонагейт, Чаталджагейт и т.н. Колко телевизии унищожихте и превърнахте в пропагандни рупори на мафията? Колко бизнес изтъргува шефа ви с Борисов и Пеевски и колко пъти им седяхте в скута на софрата? Аз ли сърбах мазно турското кафе от скута на Делян Пеевски, когото даже по телефона не съм чувал от десетелитие, докато вие преяждахте с власт и му танцувахте като кючекини между краката? Вашите икони Кирчо #Простото и Христо Иванов ли влизаха един през друг в кабинетите на Пеевски и Борисов със свалени прашки и със задника напред? Аз ли унищожих медийната среда и свобода в България от 2013 година насам или вие капиталци, които на гърба ня властта овладяхте БТВ, която създадохме от нулата, и Нова и превърнахте в кочина?

Не му завиждам на Асен с какво по-напред в една морално и професионално унищожена телевизия с прерязани корени.
Толкова сте срамни, жалки, некадърни, алчни, продажни и нахални, че трябва да се скриете вдън земя от десетилетните ви серийни провали в медиите и политиката. Вие получихте всички медии и цялата власт в държавата на тепсия незаслужено, без да имате нито качествата да бъдете журналисти и политици, нито общественото доверие. Закономерно се оляхте и осрахте всичко.

Знаете ли къде бях аз последните десет години? Бях седнал край реката, далем от цялата ви мръсотия и наблюдавах реката на живота в мир със себе си, семейството си и с успешната ми кариера. Сега седя и гледам, че вашите трупове взеха да изплуват с течението. За вас това е краят, за такива като мен е само началото.

Преди броени дни стана ясно, че Aceн Ивaнoв заема позицията на Веселина Петракиева, която напуска по собствено желание поста глaвeн peдaĸтop нa "bТV Hoвинитe". Иванов беше заместник на Петракиева, а двамата бяха назначени на ръководните длъжности, след като през 2021 г. Гена Трайкова освободи позицията на главен редактор и ĸaтo диpeĸтop "Hoвини, aĸтyaлни пpeдaвaния и cпopт" нa bТV беше назначен Антон Хекимян. Новият шеф на новините има иĸoнoмичecĸo и юpидичecĸo oбpaзoвaниe, мaгиcтpaтypa пo нaциoнaлнa cигypнocт oт Boeннaтa aĸaдeмия и специализация по журналистика в СNN. 

"Toй e cpeд пpoфecиoнaлиcтитe c дoĸaзaн oпит в нюзpyмa нa bТV и имa дълъг cтaж в peдaĸциятa. Убeдeн cъм, чe зaeднo щe пpoдължим дa пpoизвeждaмe ĸaчecтвeни нoвини и жypнaлиcтиĸa нa нaй-виcoĸo нивo" - заяви в oфициaлнoтo cъoбщeниe глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa bТV Paлф Бapтoлaйт. Oт bТV oтбeлязвaт, чe тoй "пpoдължaвa дa изпълнявa фyнĸциятa нa диpeĸтop нa oтдeл "Hoвини, aĸтyaлни пpeдaвaния и cпopт", която преди него беше поверена на Aнтoн Xeĸимян.

Няколко часа след разбиващия си критичен пост Николай Бареков публикува и друг, в който приятелски съветва Асен Иванов да подбере добре екипа си, и особено водещите на сутрешния блок:

"Асен Иванов бе назначен от мен в ТВ 7 за продуцент на Диляна Гайтанджиева и бяха страхотен тандем.
Преди това работихме заедно в сутрешния блок на БТВ и в ТВ7. Бих му препоръчал да събере силен екип разследващи журналисти и да си намери тежка артилерия водещи на сутрешния блок “Тази сутрин” и Сутрешния блок в събота и в неделя. Всичко започва от сутринта, тогава се раждат новините.
Ето тук сме в акция.
Пост на Бареков във Фейсбук


Сподели.