Българската песен на Кристиан Костов за Евровизия с обвинения в плагиатство

Pinterest LinkedIn +

Както всяка година, и през 2017 г. участието на България в Евровизия беше забъркано в скандал, този път с видеото към песента на Кристиан Костов.

Според френското издание Paris Match визията на клипа към песента Beautiful Mess е много близък до тази на клипа Iron към песента на френския музикант и режисьор Woodkid.

Всъщност твърде е възможно режисьорът на българското видео Люси Иларионов да се е вдъхновил от западния си колега и за това говорят цялостната мрачна визия на Beautiful Mess, наличието на коне, грабливи птици и други специфични елементи от клипа на Iron. 

Песента на Woodkid има над 53 милиона гледания в YouTube от 2011 г. Това е най-известното парче на французина, следвано от другия му хит Run, Boy, Run, който има 36 милиона гледания. 

Междувременно Кристиан Костов се подготвя за участието си в Евровизия, като дните, в които пее, са 11 и 13 май 2017 г. А дали можем да разчитаме на французите за вота им в състезанието...? Едва ли, но може това малко недоразумение да не се отрази на трезвата им преценка, кой знае. 


Сподели.