Кристиан Костов на Евровизия 2017: "Радвам се на всичко, което ми се случва в момента"

Pinterest LinkedIn +

След много перипетии, опити за дискредитиране на българския участник чрез медийни скандали и какво ли още не Кристиан Костов все пак успя да завоюва заслужено място на финала на Евровизия 2017 с песента Beautiful Mess. Това стана ясно късно снощи, след втория полуфинал на тазгодишния песенен конкурс, който беше открит ефектно от двамата водещи Олександър и Володимир. Те пяха и танцуваха на фона на песни, спечелили конкурса през последните години, но с украински аранжимент.

В хода на самия конкурс в оспорвана конкуренция с участници от още 17 страни Кристиан Костов успя да изведе страната ни до решителния етап на 62-то издание на най-гледаното музикално събитие на Стария континент.

"Гордея се, че България е на финала и представям страната на най-голямата сцена в Европа. Искам да благодаря на целия екип, който стои зад мен - на БНТ, на Вирджиния Рекърдс, на Symphonics и на цялата армия от българи по целия свят, които гласуваха за нашата песен. В момента се радвам на всичко, което ми се случва" – бяха думите на Кристиан, след като България бе обявена като първия финалист миналата вечер. 

Веднага след края на втория полуфинал бе изтеглен жребият за поредността на изпълненията на финала. Той отреди Кристиан да излезе на сцената на Евровизия във втората половина на стартовия ред под номер 25. 

Thank you so much for your love! And your support! And your voting!!!! We're in the FINAL #eurovision2017 #celebratediversity #KristianKostov

Публикация, споделена от Kristian Kostov (@kristian_kostov_official) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

На големия финал в събота, 13 май, ще се представят общо 26 държави. Освен България, това са Украйна, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Молдова, Азербейджан, Гърция, Швеция, Португалия, Армения, Австралия, Полша, Кипър, Белгия, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Ако се  намирате в една от всички държави-участнички в Евровизия 2017, може да подкрепите българския представител. Важно е да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса, и да следите инструкциите за гласуване и телефоните, изписани на екрана. Вотът започва след края на изпълнението на последната песен (Франция) и продължава 15 минути.

Кой канал излъчва шоуто във всяка страна ще откриете на сайта eurovision.bg. Гласуването за Кристиан се осъществява с изпращане на номер 25 като есемес на посочения от местната телевизия номер. Имате право да гласувате до 20 пъти от един мобилен номер. Цената на един SMS е различна за всяка държава. Възможно е да дадете гласа си и през безплатното мобилно приложение на Евровизия.

Кристиан Костов изпраща България на финала на Евровизия за трети път в историята на нашето участие в конкурса. Поли Генова вдигна високо летвата миналата година, когато класира България на 4-то място. Елица Тодорова и Стоян Янкулов  постигнаха първия успех за страната ни с 5-та позиция през 2007 година. 

По време на предстоящия голям финал в събота за българските зрители събитията ще коментират Драгомир Драганов и музикалните журналисти Елена Розберг и Георги Кушвалиев. Специално предаване ще има и на 14 май (неделя) от 13:00 часа, когато Кристиан и българската делегация ще се завърнат от Украйна. 


Сподели.