Българска кросоувър група достигна над 1 милион гледания в YouTube

Pinterest LinkedIn +

Гери, Звезди, Ивелина и Лора, които стоят зад най-популярната българска кросоувър формация "Destiny Quartet", постигнаха поредния си голям успех. Композицията им "El Choclo" достигна 1 милион гледания в най-популярната платформа за видеосподеляне в света, продължавайки да трупа все повече гледаемост и да събира суперлативите на ценители от различни точки на земното кълбо.  

Аранжиментът на "El Choclo" е дело на италианския композитор Маурицио Абени. Той прави специална версия за четирите български виртуозки, а режисьор на предизвикателния клип е Васил Стефанов.

Кросоувър стилът е "кръстопът", където се срещат класическата и съвременна музика, а вариациите на тези "срещи" могат да бъдат множество. Едни от най-ярките примери в световен мащаб, които избират този стил, са David Garrett, "2 Cellos", "Bond", Ара Маликян и много други.

"Destiny Quartet" владеят до съвършенство класическите инструменти и трупат все повече почитатели както в България, така и по света. Припомняме, че четирите красавици станаха част от сериала "Страсти в Тоскана" и записаха музиката към четвъртия му сезон. Българките имаха успешни концерти в Скопие, Белград, Киев и Лондон. А в Италия бяха аплодирани от Флавио Бриаторе и легендарната певица Тина Търнър.

Фотокредит: Димитър Георгиев


Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.