Българинът Викторио Ангелов покорява "Х Фактор Финландия" (видео)

Pinterest LinkedIn +

Българинът Викторио Ангелов успешно щурмува върха на шоуто "Х Фактор Финландия". След като впечатли журито на кастингите, момчето очарова и публиката със своя версия на хита "Thinking out Loud" на Ед Шийрън. Той бързо стана един от фаворите в отбора на момчетата и спечели правото да продължи по-нататък в шоуто. Решението взе менторът на отбора Микаел Габриел, който каза: "Викторио, вече казах, че нивото в отбора ми е много високо. И знам, че когато преди малко пя, колегите ми съдии започнаха леко да се притесняват. Заповядай и седни на стола!"

"Трябва да ти кажа, че в началото се притеснявах за теб, беше някак плах, но ти както винаги, също като на кастинга, чудесно изгради изпълнението си! В теб има точно онази страст и позиция, каквато аз искам да виждам у певците! Обикнах това представяне, прекрасно!" – похвали го и Саара Аалто, представителката на Финландия на Евровизия 2018.

Преди изпълнението си Викторио сподел
и пред журито: "Искам да продължа напред толкова много, защото това ще ми покаже, че е имало смисъл от годините, през които съм се трудил усърдно".

Рапърът Микаел Габриел го насърчи с думите: "Викторио, има артисти, които по природа горят и когато излязат на сцената пред хора, се свиват в обвивка. Има и такива артисти, които по някакъв начин по характер са в някаква определена обвивка, но когато излязат на сцената, се подпалват. Ти си такъв артист.  Що се отнася до пеенето или техниката – то беше перфектно. Аз исках да видя искра в изпълнението. Нещо, което да ми покаже, че вътре в теб го има огъня. И ти ми го показа".

Викторио Ангелов е едва 18-годишен. Той е роден в Шумен, а музикалния си талант започва да развива още когато е на шест години. От тогава не спира да се изявява на сцена и да печели награди на национални и международни конкурси. През 2012 г. се мести във Финалндия заедно със семейството си и само след шест месеца участва за първи път в местен телевизионен музикален формат, в който достига полуфиналите. Получава покана от "Гласът на Финландия" за деца, където се класира в челната тройка. Веднага след участието си в шоуто получава покана да подгрява и Крис Нормън от група "Смоуки" на концерта му в Хелзинки. През 2016 г. Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия във Финландия "Sibelius".


Сподели.