Иван от "X Factor" пред Avtora.com: Хората на изкуството правят света по-добро място

Pinterest LinkedIn +

Един от най-въздействащите мъжки гласове в петия сезон на "X Factor" прозвучава в сингъла "Мойта схема". За свой дебют Иван избира именно ритъма на лятото. Ето какво разказва младият талант пред Avtora.com.


Avtora.com: Поздравления за първата ти песен, Иване! Как се чувстваш сега, когато я слушаш?

Иван: Благодаря! Чувствам се странно, но щастлив! За мен е нещо ново да имам своя собствена песен. По-различно е от кавърите, които досега съм пял.

Avtora.com: Какво е нейното послание и към кого е насочена?

Иван: Посланието е по художествен начин обяснено, как всеки от нас си има "схема" и как не трябва да спираме да се преследваме, докато не я изпълним!

Avtora.com: А какво би искал да кажеш на света в следващото си парче?

Иван: Целта ми с това парче беше хората да научат за мен, а със следващото смятам да се заявя по-сериозно.

Avtora.com: Какво смяташ, че ти донесе "X Factor"? Разви ли у теб допълнителни сценични качества?

Иван: Донесе ми повече увереност! Също така разви в мен много по-артистично поведение, когато съм на сцена. Когато си в ефир, е много по-сериозно, отколкото когато си на обикновена сцена.

Avtora.com: Какво научи от участието си в този формат?

Иван: "X Factor" ме научи да бъда много по-сериозен и организиран и ми показа какво е да работиш с голям екип професионалисти. Също така разбрах, че да излезеш и да си изпееш песента не е достатъчно, много повече усилия се изискват.

Avtora.com: А претърпя ли загуби и негативни емоции?

Иван: Загуби – не мисля. Емоции имаше всякакви – и позитивни, и негативни, няма как без тях все пак! Мисля, че това е начин за един млад артист да се мотивира и да работи повече!

Avtora.com: Как понасяш популярността? Повече тежи или повече те удовлетворява?

Иван: Много е мило, когато си на разходка в мола или навън и малки дечица те спират, за да си говорят с теб, да се снимат с теб и ти показват колко те харесват наистина.

Avtora.com: Как очакваш да развиваш кариерата си за момента?

Иван: Надявам се музиката ми да достига до повече хора и да им харесва това, което правя. Хубаво е за един изпълнител да бъде чут.

Avtora.com: На кои музиканти се възхищаваш? С кого би направил дует?

Иван: На българската сцена изпълнителите, на които се възхищавам, са двама – Мария Илиева, която е моето вдъхновение и пример за пеене, и Любо Киров, който години наред продължава да прави красива музика и за миг не се отдели от стила, с който са го заобичали хората. Песните му звучат все така красиво.

Avtora.com: Мислиш ли, че музикантите, а и всички артисти изобщо трябва да са социално ангажирани и да се застъпват за обществени каузи и теми?  

Иван: Разбира се. Почти винаги текстовете са художествени! Би било хубаво, ако всички започнем да се ангажираме с каузи и идеи, в които вярваме.

Avtora.com: Как самият ти би могъл да направиш света едно по-добро място?

Иван: Аз лично мисля, че точно хората на изкуството го правят едно по-добро място!

Avtora.com: С какво друго се занимаваш, освен с музика?

Иван: Отдал съм се на 110% на музиката.

Avtora.com: А какво можем да очакваме от теб след излизането на първата ти песен?

Иван: Надявам се много летни участия, а живот и здраве, наесен – следващия ми проект!


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.