Азис и Слави Трифонов избухнаха с дует против войната

Pinterest LinkedIn +

Слави Трифонов и Азис неочаквано избухнаха като дует. Съвместната им песен "Прегърни ме" е вдъхновена от случващото се в Украйна.

Всъщност това е български вариант (с аранжимент на Евгени Димитров) на украинска песен със същото заглавие ("Обійми"), чието изпълнение в оригинал също може да чуете по-долу. Създатели на музиката са Денис Дудко и Святослав Вакарчук, а българският текст е дело на Ивайло Вълчев. Видеото, показващи бягащи от Украйна бежанци след руската инвазия, е създадено от Валери Милев.

Слави Трифонов не за пръв път се обявява за пацифист след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари. Още тогава той написа в социалните мрежи, че "започването на война в Европа е безумие" и призова ЕС и целия свят да се противопоставят "на това чудовищно начинание". 

Изглежда неговият начин да противодейства на злото остава на първо място изкуството. Чуйте дуета му с Азис!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.