Avicii се е самоубил?

Pinterest LinkedIn +

Семейството на шведския диджей Avicii, който беше открит мъртъв миналата седмица, публикува изявление, от което мнозина си направиха извода, че 28-годишният мъж може би се е самоубил.

Във второ публично обръщение след смъртта му близките на музиканта написаха: "Той истински се измъчваше от въпроси за Смисъла, Живота, Щастието. Той не издържаше повече. Искаше да намери покой".

В предишно свое изявление семейството на Avicii описа известния диджей и продуцент, който превзе световните класация с хитове като "Wake Me Up" и "Levels", като фин човек и "безкомпромисен професионалист".

"Обичният ни Тим беше търсеща, крехка и артистична душа, която се вълнуваше от екзистенциални въпроси. Безкомпромисен професионалист, който пътуваше много и работеше здраво, което му причиняваше огромен стрес. Когато спря с турнетата, той искаше да намери хармония в живота, да бъде щастлив и да има възможност да прави това, което обича най-много: музика.

Тим не беше създаден за бизнес машината, в която се озова; той беше чувствително момче, което обичаше своите фенове, но избягваше светлината на прожекторите".

По-рано тази седмица близките на диджея благодариха на феновете за подкрепата им в тежките дни след смъртта му, а в събота хиляди се събраха в Стокхолм, за да почетат паметта му. След минута мълчание присъстващите танцуваха и пяха на фона на най-популярните му хитове.

След като години наред обикаля света със своята музика, през 2016 г. Берглинг се отказа от участията на живо. Говори се, че по време на турнетата се е изострила алкохолната му зависимост, което е влошило до голяма степен здравословното му състояние, затова диджеят продължи да работи само в студио. Той е страдал от остър панкреатит и е претърпял тежки операции във връзка с това през 2014 г.

Към момента единственото официално заявление от властите във връзка със смъртта на Avicii е, че
данни за насилствена смърт няма.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.