Шведският диджей Avicii почина на 28 години

Pinterest LinkedIn +

Шведският диджей и продуцент Avicii почина внезапно на 28 години. Новината е потвърдена от представител на звездата пред "Variety". Причината за смъртта му все още не е ясна.

"С невероятна тъга съобщаваме за смъртта на Тим Берглинг. Той бе открит мъртъв в Мускат, Оман, на 20 април. Семейството му е потресено и моли да уважавате личното му пространство през този тежък за него период. Повече подробности няма да бъдат разпространявани", гласи част от изявлението.

През 2016 г. диджеят обяви, че излиза в пенсия. Той страдаше от сериозни здравословни проблеми, включително остър панкреатит, а през 2014 г. сподели, че апендиксът и жлъчката му са премахнати.

"Трябваше да направя нещо за здравето си. Сцената не беше за мен. Същото важи за зрелищните шоута и музиката. Всичко, свързано с това да бъдеш известен артист, не беше за мен. Аз съм интроверт. Винаги ми е било трудно сред много хора. Не мисля, че някога ще се върна към турнетата", казва преди две години музикантът, работил с популярни творци като Дейвид Гета и Мадона.
Сподели.

Относно автора

Страстен любител на литературата, особено на класически произведения. Запален фен на музиката и киното. Филолог, с няколкогодишен опит в писането на материали за онлайн и печатни издания.