Излезе първа версия за смъртта на диджей Avicii

Pinterest LinkedIn +

Няколко дни след като семейството на шведския диджей Avicii пусна изявление, в което се твърди, че музикантът е починал след самоубийство, се появи първата версия за неговата смърт. Според нов доклад той е сложил край на живота си, използвайкr натрошено стъкло от чаша или бутилка.

Музикантът, чието рождено име е Тим Берглинг, беше открит мъртъв на 20 април в град Мускат, Оман. Полицията каза, че няма "никакви следи от насилие". Avicii беше само на 28 години.

Многобройни източници, запознати с обстоятелствата около смъртта на диджея, казаха пред TMZ, че той е счупил бутилка или е използвал стъклена чаша, за да си причини смъртоносна рана.

Семейството на Avicii го описа като "търсещ човек" и "крехка и артистична душа, която се вълнуваше от екзистенциални въпроси", както и "безкомпромисен професионалист, който пътуваше много и работеше здраво, което му причиняваше огромен стрес".

Avicii беше един от най-популярните и успешни диджеи на всички времена, спечелвайки си четвърто място в класацията на Билборд 200 през 2013 г. с "Wake Me Up". Той редовно се появяваше и в топ 5 на най-високоплатените диджеи на списание "Форбс".

През 2016 г., на върха на успеха си, той се пенсионира, като се аргументира с опасения за здравето. Здравословните проблеми включваха остър панкреатит, отчасти поради прекомерно пиене, и други. Приятели и колеги твърдят, че определено не се е чувствал комфортно с интензивния, много натоварен начин на живот, свързан с турнетата и популярността.
Сподели.