Атака с дронове блокира едно от най-големите летища в Лондон

Pinterest LinkedIn +

Стотици полети бяха спрени, а над 120 000 пътници – блокирани, след като едно от най-големите летища в Лондон, "Гетуик", бе атакувано от дронове. Аерогарата е затворена от момента, в който органите на реда забелязали летящите обекти в района, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Така само в сряда вечерта бяха стопирани 760 полета и 10 000 пътници. А вчера се очакваше да излетят и кацнат още около 110 000 души.

От управата на "Геутик" са категорични, че обичайният ритъм на работа няма как да продължи, докато безопасността на всички не е гарантирана. Очаква се блокадата да продължи няколко дни, а междувременно пристигащите самолети ще бъдат насочвани към други летища в Лондон и цяла Великобритания.

За момента се изключва версията за терористична заплаха. Силите на реда смятат по-скоро, че става дума за умишлен акт, целящ именно този смут. Притеснението обаче е, че дроновете не са обикновени и не са от тези, които можем да си купим свободно в търговската мрежа.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.