Максим Ешкенази с мисия: "Дронове" в "Maker Space"

Pinterest LinkedIn +

До края на месец май дроновете ще продължат да кръжат и да вълнуват младите откриватели в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения в "Музейко". Дейността "Дронове" е част от първата тема в "Maker Space" – "Летящи машини", която предлага възможност на посетителите да проектират свой глайдер и да научат защо издигането в небето продължава да вълнува и до днес.

На 26 май "Дронове" ще срещне почитателите на новите технологии с най-запаления по летящите машини диригент – Максим Ешкенази. От 14:00 до 15:00 ч. в неделния ден децата ще открият какви инструменти трябват, за да се сглоби рамката на един дрон, и ще изпробват как функционира електрониката в тях. Най-важното е, че всеки ще има възможност да греши и да потърси сам правилния подход в сглобяването. Така малките разработчици ще тренират своята прецизност и ще добиват сигурност в своите възможности, докато играят.

В рамките на първата година на инициативата "Maker Space" в "Музейко" ще бъдат представени 4 теми, които обогатяват познанията на деца и тийнейджъри чрез индивидуални или екипни проекти. Всеки, който желае да работи върху по-сериозно начинание, може да посети отново собственото си "работно място" и да довърши идеята си с помощта на музейковците. Зададените от пространството теми позволяват новаторски подход за всеки млад визионер, който желае да експериментира в модулите "Летящи машини", "Анимация", "Супер герои", "Конструирай бъдещето".

Посещението на "Maker Space" е включено в цената на билета за индивидуално посещение в "Музейко". Пространството ще бъде отворено за всеки посетител на детския научен център от вторник до неделя между 11 и 17 ч.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.