Астронавт случайно звънна на 911 от Космоса

Pinterest LinkedIn +

Холандски астронавт случайно се е свързал с американските спешни служби на телефон 911, докато е бил на орбита над Земята, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Андре Койперс разказа това по национаното радио в страната, докато говореше за мисиите си в Космоса. Той обясни, че докато се опитвал да се свърже с космическия център на НАСА в Хюстън, пропуснал много важно число и случайно се обадил на спешните служби на САЩ.

Астронавтът, който има зад гърба си общо 203 дни в Космоса, заяви, че се оказало изненадващо лесно да общува със Земята, докато се намира на борда на космическа станция в орбита. Според него, колегите му могат да достигат до наземните телефони чрез сателити в около 70% от времето.

По време на интервюто си Койперс размишлява върху космическите мисии на човека, не на последно място и върху кацанията на Луната. Той цитира пионера Константин Циолковски, който казва: "Земята е люлка на човечеството, но човек не може да живее завинаги в люлката".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.