24 Април 2019, 04:57

Арета Франклин: Филмът ми вече има режисьор, искам Хали Бери в главната роля

Pinterest LinkedIn +

Предпродукцията на биографичния филм за Кралицата на соула - Арета Франклин (Aretha Franklin), е към своя край, като вече е направен избор на режисьор и е взето решение по отношение на записите, които ще бъдат включени в него, разкри 69-годишната изпълнителка, отличена с 20 награди Грами, в това число два специални приза за цялостен принос.

"Все още уреждаме финансовия въпрос, но сме на финала. Филмът ще разгледа цялата ми кариера - още от младите ми години в Детройт и появата ми в Ню Йорк, като ще разкрие на публиката много факти, които не са известни дори на онези, които са я проследили отблизо", коментира Арета Франклин, която претърпя сериозна операция в края на 2010 година, наложила слизането й от сцената за продължителен период от време.

Изпълнителката е категорична, че най-удачният избор на актриса за ролята й е Хали Бери (Halle Berry), въпреки скрупулите на носителката на Оскар относно вокалните й възможности.

"Казах й, че не трябва да се притеснява за това, защото никой не очаква от нея да пее. 'Никога не съм си мислела за теб като за певица, Хали', казах й, и дори да не е тя, а да речем Дженифър Хъдсън, ще използваме моите оригинални записи във филма. Повечето музикални филми са правят така – актьорът не пее наистина, само си движи устните в синхрон със записа. Не е изключено да презапиша някои песни, а ако е Хъдсън, да включим 1-2 нейни интерпретации, но не повече"
, допълва най-титулуваната R&B изпълнителка в историята.

Арета Франклин дава улики за самоличността на режисьора на продукцията, но вместо да каже името му, го описва като "човек, който има няколко блокбъстъра зад гърба си в последните години. От Ray насам...", без да уточнява дали това е Тейлър Хакфорт, който е режисьор, сценарист и копродуцент на биографичния филм за Рей Чарлз (Ray Charles), донесъл Оскар на Джейми Фокс (Jamie Foxx).

В същото интервю тя признава, че се чувства прекрасно, откакто спазва определен хранителен и двигателен режим, което дава отражение не само на общото й състояние, но и на гласа й. "Времената са прекрасни за мен. Всичко е чудесно – енергията ми, изпълненията ми, рецензиите, всичко е просто великолепно".

Сподели.